Badend in voordelen staat de keuken van Grand Café de Fanfare klaar voor het seizoen.

“Waarom moeten we verbouwen als onze keuken nog prima functioneert?” De verbazing van de chef van Grand Café de Fanfare was groot toen eigenaar Arie Willem Vermeij zijn vernieuwende plannen onthulde. Inmiddels is chef-kok Bert de Vries, inclusief Arie Willem zelf, uitermate tevreden. Zij kijken uit naar het drukke toeristenseizoen met een keuken die “van top tot teen klopt”, aldus Vermeij.

Horeca-ondernemer Vermeij en Bakker Vakkeuken waren geen vreemden voor elkaar bij de start van deze verbouwing. Eerder bewezen we al samen dat wat schijnbaar onmogelijk leek, toch mogelijk was bij De Witte Hoeve, gelegen aan de overkant van het karakteristieke Giethoornse grachtje. Ditmaal stond er op de wensenlijst: een efficiëntere, schonere en prettiger werkende keuken. Onze specialisten dachten mee en zagen al snel dat de grote ruimte ideaal was voor lange werkbanken zonder de lastige gleufjes en kieren die snel vies worden. Nadat het team van de Fanfare zelf hard had gewerkt aan het sloop-, tegel- en ander verbouwingswerk, kwamen wij in actie. We installeerden koelinstallaties onder de werkbanken, voorzagen verschillende keukenstations van eigen au bain-maries en adviseerden over andere zaken waar we potentieel en uitdagingen zagen: “Wij hebben veel ideeën, maar Bakker heeft veel ervaring”, licht Vermeij toe. 

Een project met veel sloop- en denkwerk dus. Maar verwacht geen lange sluitingstijd. “Slechts twee dagen hebben we de deuren gesloten om de vloer te vervangen”, zegt Vermeij. “Verder konden we de keuken tijdelijk draaiende houden met elektrische apparatuur en een aangepaste menukaart in het restaurant, dankzij een helpende hand van Bakker!”

De voordelen zijn voor Vermeij duidelijk merkbaar in de toegenomen efficiëntie. Dit beïnvloedt niet alleen het gemak en de snelheid waarmee zowel de losse couverts als de à la carte groepen bediend worden, maar verbetert ook de kwaliteit van het eten. “Bovendien”, zegt Vermeij trots, “is het veel leuker voor de keukenbrigade nu de schoonmaak minder intensief is. Dit helpt zelfs bij de werving!”

Al met al: voordelen alom. En hoewel er voor de actieve ondernemer voorlopig geen grote verbouwingen gepland staan, komt onze samenwerking niet tot een einde. Onze experts verzorgen ook het onderhoud van de keukens. “Jammer voor Bakker!”, grinnikt Vermeij, “want daardoor werkt alles altijd perfect.” Maar mocht er toch iets zijn, Arie Willem, dan staan we altijd voor je klaar.